Predavanja

Dio predavanja Carol C. Kuhlthau o ISP (Information Search Process)

Kako učenici doživljavaju istraživanje, što misle i osjećaju kad uče iz različitih izvora i zašto je potrebno vođenje učitelja i knjižničara.

Renee Hobbs, Media and Informatian Literacy: Educational Strategies for the Prevention of Violent Extremism, 10th Feb 2017

Predavanja Richarda Feynmana iz fizike

Ivica Puljak: Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo?

Predavanje održano na Skepticima u pubu, klub Sax!, Zagreb, 16. 5. 2016. godine.

Ova tri pitanja vjerojatno spadaju u ona koja smo si svi postavili barem nekad u životu, i nekako zaključili da, ili ne znamo odgovor na njih, ili je svatko za sebe pronašao radnu verziju odgovora s kojima živi. Može li nam moderna znanost nešto reći o ovim pitanjima? Jesu li ova pitanja povezana s početkom, evolucijom i krajem svemira? Predavač će kroz predavanje i diskusiju predstaviti neke od modernih znanstvenih spoznaja povezanih s ovim pitanjima, te neke od hipoteza u području u kojem znanost još nema uvjerljivih odgovora.

Ivica Puljak predaje fiziku na FESB-u, gdje je diplomirao elektrotehniku. Magistrirao je fiziku elementarnih čestica u Zagrebu, a doktorirao u Parizu. Član je dvaju velikih međunarodnih kolaboracija, CMS u CERN-u i MAGIC na Kanarskim otocima. Aktivno je sudjelovao u otkriću Higgsovog bozona, a osim znanstvenog rada bavi se promocijom i popularizacijom znanosti. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, od kojih mu je najdraža nagrada studenata za nastavni rad.

Learning how to learn | Barbara Oakley | TEDxOaklandUniversity