Digitalne zbirke i portali za učenje

Popis lektire za osnovne škole

E-lektire je portal na kojem možete pronaći cjelovite tekstove književnih dijela s popisa obavezne školske lektire i mnoge zanimljive dodatke. Za korištenje vam je potreban Carnetov elektronski identitet. Korisničko ime i lozinku možete dobiti od školske administratorice, učiteljice Lucije Car.

Kratke upute za korištenje stranice E-lektire (Autor: Dean Šiptar)

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje središnja je nacionalna znanstvena ustanova za istraživanje hrvatskoga jezika i općega jezikoslovlja.

Hrvatski u školi

Portal Hrvatski u školi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, učiteljima razredne nastave, nastavnicima, profesorima i roditeljima, ali i svima koje zanimaju praktični zadatci i sadržaji povezani s poučavanjem hrvatskoga jezika u školi. Namijenjen je unapređenju i provjeri stečenih znanja o školskome rukopisu, pravopisu, gramatičkim sadržajima te temama koje se odnose na izvođenje nastave iz predmeta Hrvatski jezik.

Nikola Tesla

Nacionalni portal za učenje na daljinu

CARNet Meduza

je usluga za distribuciju višemedijskih sadržaja namijenjenih obrazovnim i akademskim ustanovama te pojedinačnim korisnicima ustanova članica CARNeta.

NSK pretraživanje

Katalozi NSK, digitalne zbirke, hrvatske biblografije, elektronički izvori, bilteni prinova, odabrani izvori podataka

Medijska pismenost

Portal medijskapismenost.hr proizašao je iz kampanje Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a „Birajmo što gledamo“ koja je kroz različite primjere prikazala mogući utjecaj medija na djecu i roditelje. Zajedničkim sadržajem koji nastaje  kroz djelovanje svih partnera želimo podržati prvenstveno roditelje, skrbnike te učitelje u podizanju razine vlastite medijske pismenosti te medijskih vještina i znanja djece.

Djeca medija

Stranice Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu sadrže pregršt edukativih matrijala, primjera pozitivnog i negativnog korištenja medija, brošure, radne listiće i sl.

Cilj i svrha projekta “Djeca medija” sustavna je edukacija o medijima, prvenstveno onima u Hrvatskoj te poticanje razvoja osviještenih korisnika koji s razumijevanjem i kritičkim odmakom konzumiraju medijske sadržaje koje sami odabiru.

Netica.hr

Pravilno i sigurno korištenje interneta – za djecu, stručnjake, roditelje

Balans centar

udruga koja potiče i razvija razvojnu interaktivnu biblioterapiju, logopedagogiju, suradničko učenje, komunikacijske vještine i savjetodavni rad s pojedincima i skupinama (timski rad, komunikacija u timu, kako voditi razgovore sa suradnicima) i daje potporu ostalim inicijativama iz područja svog djelovanja.

Pogled kroz prozor

Digitalni časopis za obrazovne stručnjake

Tema ovog broja je sigurnost djece na internetu.

GI Design – Leslie K Maniotes

Stranica jedne od autorica modela vođenog istraživačkog učenja; webinari

Teachers first

Stranice daju pregled raznih sadržaja i programa iz perspektive primjenjivosti i primjerenosti u sustavu obrazovanja. Sadržaji su dostupni po temema i razredima te uključuju i prijedloge za nastavu.

Common Sense Media

Niz ocjena i opisa multimedijskih sadržaja, uključivši i TV emisije, knjige, igre, filmove i aplikacije.

Artmedia

Portal nudi pregršt online igara, pitalica, mozgalica, zagonetki i slično.

Popis online kulturnog sadržaja

Ministarstvo kulture donosi popis kulturnih sadržaja koji su dostupni online – filmovi, izložbe, kazalište, književnost

Open Culture

Filmovi, e-knjige, tečajevi, predavanja

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s